Petíciót nyújtott be egy keresztény vallási csoport a Netflixnél, hogy vegyék le műsorról a Good Omens című sorozatot, ami egyébként a szintén fizetős Amazon Prime-on fut.

Eddig közel 20 ezer keresztény írt alá petíciót azért, hogy a Netflix vegye le a műsoráról a Neil Gaiman és Terry Pratchett regénye alapján készült sorozatot, a Good Omenst, szerintük ugyanis normalizálja, elbagatellizálja és elfogadhatóvá teszi a sátánizmust. Csak az a gond, hogy a szatirikus fantasy nem a Netflixen fut, hanem az Amazon Prime-on.

A petíciót eredetileg egy keresztény csoport, a Return to Order Campaign (avagy Visszatérés a rendhez mozgalom) indította, akik szerint az ilyen filmek elbagatellizálják az Igazság, a Bűn, a Jó és a Gonosz fogalmát, és eltüntetik a társadalmi félelmet az ördöggel szemben, írja a Vanity Fair.

A hat részes sorozatban Crowley egy démon, akit David Tennant játszik, és Aziraphale egy angyal, akit Michael Sheen személyesít meg. A párosnak együtt kell dolgoznia, hogy megakadályozzák az Antikrisztus eljövetelét és az Apokalipszist, taglalja az online magazin.

A petíció aláíróinak a sorozat istenképével is akadt gondjuk, mivel Isten hangját egy nő adta. Azt is kritizálták, hogy az Antikrisztus egy egyszerű kisgyerek volt. A petícióban felszólították a Netflixet, hogy törölje a műsorról a sorozatot.

Az Amazon Prime a hírre válasz gyanánt Twitteren keresztül megfenyegette a Netflixet, hogy ha hozzányúlnak a Good Omenshez, akkor ők leveszik műsorról a Stranger Things című sorozatot, ami a Netflix egyik zászlóshajója. A Netflix pedig biztosította a petíció aláíróit, hogy nekik eszük ágában sincs több részt készíteni a Good Omensből. Tekintve, hogy eddig egyet sem csináltak.

Az író, Neil Gaiman azt írta a Twitterén, hogy imádja, hogy a Netflixnél próbálják töröltetni a sorozatát, mert ez mindent elmond, valamint megígértette a követőivel, hogy nem szólnak a tiltakozóknak, hogy egy kicsit mellényúltak.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.