2018. január 03.

A Netflixet is felvásárolná az Apple

Az Apple régóta próbálkozik azzal, hogy TV-műsorok és sorozatokat is kínáljon a felhasználóknak.

A Citi két gazdasági elemzője szerint 40 százalékra nőtt annak esélye, hogy az Apple felvásárolhatja a Netflixet a jövőben, miután az Egyesült Államokban átment a Kongresszuson egy új adóreform - írja a 24.hu.

Ennek része az is, hogy a cégek egyszeri 10 százalékos adóterheléssel hazavihetik a tengerentúlon kezelt pénzüket, ami az Apple számára rendkívül kedvező, hiszen köztudott, hogy bődületes összegeken ülnek. A cupertinói cég körülbelül 252 milliárd dollárnyi készpénz-tartalékot tart (64 615 000 000 000 forint) külföldi leányvállalatainál részvények, kötvények, gyorsan felszabadítható befektetések formájában - teszik hozzá.

A Citi szakemberei egy decemberben kiküldött előrejelzésben rangsorolták azon cégeket, akik legnagyobb eséllyel kerülhetnek szóba felvásárlás céljából az Apple-nél, ebből derül ki, hogy 40 százaléknyi esélyt látnak arra, hogy a cupertinóiak megakarják szerezni majd Netflixet.

Címkék: média apple netflix

Kémikus tematikus nap a Da Vinci TV-n!

7 órája

Szeptember 21-én szombaton délután a kémia varázsát hozza el a gyerekek számára a Da Vinci TV. Szó lesz mindenről, amit az anyagok változásaival foglalkozó természettudománnyal kapcsolatban tudni lehet.