2017. február 16.

A Nielsen megszerezte a Gracenote-ot

A kutatócég 2016 végén jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdett a szórakoztatóipari és médiás metaadat-szolgáltató megvásárlásáról. Mára a Gracenote hivatalosan is a Nielsen részévé vált.

A Gracenote céja az iparági szabványnak számító automatikus tartalomfelismerő (ACR) technológiájával, hogy több platformon is releváns, személyre szabott videó-, audio-, zenei és sporttartalmakat ajánljon. Ehhez a szakmai tapasztalat mellett 12 millió mozis és televíziós produkcióra, valamint 200 millió zeneszámra kiterjedő globális adatbázisokkal is rendelkezik.

A Nielsen célja a felvásárlással, hogy a fokozottabb személyre szabás irányába mozduló médiapiacon mélyebb tudásra tegyen szert, egyúttal szolgáltatásai körét is kibővítse kiemelt ügyfelei, köztük a legnagyobb nemzetközi televízió-hálózatok vagy épp zenei kiadók felé. Az új technológiákkal a mérés idővel kiterjeszthető lesz a streamingre és az autókban található szórakoztató rendszerekre is. A Total Audience mérési keretrendszerbe illesztve pedig a Gracenote adatai lehetővé teszik, hogy az ügyfelek valós időben optimalizálják kampányaikat és a legmegfelelőbb fogyasztókat érjék el velük.

Az akkor még csak zenei adatokat tartalmazó Gracenote-ot 2013 végén még a Sony adta el a Tribune Mediának, akik egyesítették saját, televíziós és mozis metaadatokat tartalmazó szolgáltatásukkal, a TMS-szel. A mostani felvásárlást követően a cég a Nielsen Watch szegmensének üzleti egységeként működik tovább, változatlanul a kaliforniai Emeryville-ben található központból.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.