Idén a civilség volt a meghatározó tematika, a szervezők szerint az ARC kiállítás mindenkinek szól, aki tudatosan tekint az életére.

Ma nyílt meg a 17. ARC kiállítás a szokásos helyszínen a budapesti 56-osok terén. A fő téma idén a civilség, de természetesen más gondolatokkal is lehetett pályázni. A szeptember 8-24. közt megtekinthető kiállításra 850 pályázat érkezett, ennek tizede tekinthető meg a megszokott helyszínen.

Geszti Péter, a projekt társalapítója a megnyitón kiemelte, az évek során sokat változott az ARC küldetése: a kezdetben a reklámszakma best of-jának gondolt pályamunkák évről évre, s idén különösen, a civil szféra véleménynyilvánításának tekinthetők. A szervezők a téma érzékenységével indokolták, hogy 2017-ben szokatlanul sok anonim pályamunka érkezett, a kiállított 85 plakát közt is találunk 3 ilyet. Geszti úgy látja, a kiállítás mindazoknak szól, akik tudatosan tekintenek az életükre.

A kiállítás első napján díjazták a legjobb munkákat. A győztes Glázer Attila: Engedély nélkül című alkotása lett. A zsűri szerint a legjobbak közé tartozik Nagy-Balogh Györgyitől a Zászlónk (BORZ különdíj), Golowitzer Szabinától a Ments meg Uram minket(3.hely), és Pásztor Dánieltől az Értékes vödör (2.hely).

Fotó: Jobbra a győztes plakát. Glázer Attila: Engedély nélkül

Idén harmadszor írták ki a MACIARC nevű pályázatot, azzal a céllal, hogy olyan társadalmi rétegeket is elérhessenek a civilek, akik eddig kevés információval rendelkeztek ezeknek a szervezeteknek a tevékenységéről. A civil szervezetek különböző kreatív ügynökségektől kaptak szakmai támogatást a plakátjaik elkészítéséhez. A MACIARCON több ismert civil szervezet is díjat kapott, így többek közt az Amnesty International, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, vagy a Suhanj!