2011. február 07.

A Sanománál az Elle

A márciusi lapszámtól a Sanoma Budapest és a Hearst Magazines International közös cége, a Hearst Sanoma Budapest adja ki itthon a divatmagazint.

A márciusi lapszámtól a Sanoma Budapest és a Hearst Magazines International közös cége, a Hearst Sanoma Budapest adja ki a nemzetközi divatmagazint a magyar piacon. A magyar kiadás alapkoncepcióján nem kívánnak változtatni. A Lagardere viszont megőrizte magának az Elle francia kiadását.

A Lagardere Active csoportnak a Hearst Sanoma Budapesttel kötött licensz szerződése alapján a 2011 márciusi lapszámtól kezdve a Sanoma Budapest és a Hearst Magazines International közös vállalata kadja ki az Elle-t Magyarországon.

A kiadóváltás ellenére a magyar kiadás alapkoncepciójában nem várható változás. Így a lap továbbra is elsődlegesen divattal, szépséggel és kultúrával fog foglalkozni. A Hearst Sanoma Budapest nemzetközi licensz-magazinok kiadásával foglalkozik. Portfóliójába tartozik a Cosmopolitan és a cosmopolitan.hu is.

Az Elle-nek 43 nemzetközi kiadása van, mellyel havi szinten 21 millió olvasót ér el. Világszerte 29 weboldal tartozik még hozzá, amelyek 20 millió egyedi látogatót és 192 millió oldal-megtekintést generálnak egy hónapban.

Ahogyan korábban megírtuk, a Lagardere 651 millió euróért adta el nemzetközi magazinjait az amerikai Hearst-nek. Ebbe a szórásba azonban nem esett bele az ikonikus francia Elle kiadás, illetve a Paris Match sem.