2016. május 11.

A Sport TV közvetíti a centenáriumi Copa Américát

Minden mérkőzést élőben, magyar kommentárral tűz képernyőre, a nap mérkőzése minden nap 23 órakor lesz a Sport1-en.

A Sport TV Magyarországon kizárólagos joggal, élőben közvetíti a Copa Américát, ami az eddigieknél nagyobb mezőnyű lesz, hiszen a dél-amerikai csapatok mellett hat észak- és közép-amerikai együttes is indul az Egyesült Államokban.

A 2015-ös és a 2019-es Copa América között ezen a nyáron június 3-ától június 26-ig az USA-ban rendeznek egy 100. születésnapi Copa Américát, méghozzá a megszokott 12 helyett 16 válogatottal. A tíz dél-amerikai alakulathoz (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Ecuador, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) ezúttal a CONCACAF-térségből érkező hat csapat csatlakozik (Costa Rica, Egyesült Államok, Haiti, Jamaica, Mexikó, Panama), hogy megmérkőzzenek a trófeáért.

A lebonyolítás valamivel egyszerűbb, mint 12 csapat esetében, hiszen négy négyes csoportra osztották a mezőnyt, ezekből kettő-kettő jut a negyeddöntőbe a 24 csoportmeccs után. Tíz városban és tíz stadionban rendezik a mérkőzéseket, ezek közül a legkisebb 60 ezres (Orlando), a legnagyobb csaknem 93 ezres (Los Angeles). A nyitó mérkőzést június 3-án az Egyesült Államok és Kolumbia vívja San Franciscóban, ahol az 50. Super Bowlt is rendezték, a finálé a New York Jets és a New York Giants otthonául szolgáló MetLife Stadiumban lesz június 26-án.