Májusban a Discovery Networks a magyar képernyőkre is elhozza a lakásfelújítással és álomotthonokkal foglalkozó legjobb műsorokat a HGTV-ről, a Scripps Networks Interactive otthon és kert tematikájú csatornájáról.

A HGTV vezető csatorna az otthonhoz kapcsolódó tartalom terén. Műsorán elsősorban lakásfelújításokkal, otthoni praktikákkal és ingatlanokkal kapcsolatos, valóságon alapuló show-k szerepelnek. A csatorna megszállott rajongói között több híresség is akad – például Michelle Obama, Reese Witherspoon vagy Seth Rogen. Mint írják, impresszív nézettségi adatokkal rendelkezik világszerte: 12 éve az első számú kábelcsatorna az Egyesült Államokban az 25-54 éves magas státuszú nők körében, Lengyelországban pedig a második legnépszerűbb női csatorna, folyamatosan növekvő nézettséggel. A HGTV gyors terjeszkedésbe kezdett, júniustól például Németországban is elindul, szabadon fogható csatornaként.

Andrey Stoychev, a Discovery CEEMCA üzletfejlesztésért és terjesztésért felelős vezetője elmondta:

Az otthon tematikájú csatornák közül a HGTV rendelkezik a legmagasabb átlagos nézettségi idővel – 42 perccel – Európában. A helyi kutatásaink szerint az otthon és kert témája hihetetlenül népszerű Magyarországon is. A HGTV tartalomblokkal a TLC-n nézőinknek az otthon hangulatát nyújtjuk – a tereket, az embereket és az inspiráló érzéseket. Büszkék vagyunk arra, hogy a közép-kelet-európai régió is a HGTV európai terjeszkedésének napirendjére került – a csatorna sok lehetőséget kínál arra, hogy az emberek szenvedélyét tápláló, a közösségi szellemet erősítő otthoni márkává váljon, és több platformon is jól működik a közönség és a kereskedelmi partnerek számára.

A HGTV blokk hétköznap 13.00 órakor, szombatonként pedig 14.00 és 18.00 között lesz látható a TLC műsorán, a felújítási és design témájú Feljavítókkal, valamint az álomotthonokra vadászók sorozataival, a Lottó-lakással és a Házvadászokkal.

Feljavítók – május 6-tól, hétfő-péntek, 13.00 (67, egyenként 60 perces epizód)

A sorozatban Chip és Joanna Gaines ingatlanügynökök lerobbant házakat varázsolnak látványossággá, hozzájárulva így az egész környék újjáélesztéséhez. A lakásvásárlókkal együtt a pár remek helyeken található, de rossz kialakítású vagy rossz állapotban lévő otthonokat újít meg.

Lottó-lakás – május 4-től szombatonként, 14.00-16.00 (30, egyenként 60 perces epizód)

David Bromstad a friss lottónyerteseket kíséri el az álomlakásaik utáni vadászatra. Vajon teljes nyereményüket egyetlen extravagáns kúriára költik, vagy egy szerényebb, de atabil befektetést választanak? A nézők megtudhatják, mi történik, amikor az átlagemberek nekiindulnak, hogy megtalálják lottóálmaik otthonát.

Házvadászok – május 4-től szombatonként, 16.00-18.00 (26, egyenként 60 perces epizód)

Suzanne Whang műsora az ideális otthon keresésének színfalai mögé kalauzolja a nézőket – az egyedülállók, párok és családok megtanulják, mire kell figyelniük, és eldönthetik, hogy egy-egy otthon ideális-e számukra. Hosszú kívánságlisták, eltérő vélemények – vajon megtalálják, mit keresnek?

Tavaly a Discovery a Scripps Networks Interactive megvásárlásával a családok számára leghitelesebb médiaportfoliót hozta létre, így tovább erősítette domináns pozícióját a valóságon alapuló szórakoztatás területén. Az új cég így olyan globális márkákat tartalmaz, mint a Discovery Channel, a TLC, a Food Network, a HGTV, a Investigation Discovery, a Travel Channel és az Eurosport - teszik hozzá.

Címkék: média TLC hgtv discovery

A Disney szerint is károsak a rajzfilmjeik

1 órája

A Disney+ aközött választhatott, hogy eltávolítsa a Dumbót, Pán Pétert és még néhány klasszikus rajzfilmet, vagy képmutató és felesleges önmosdatásba kezdjen. Utóbbi történt.