2017. november 21.

A Telekom is megszólalt Kasza Tibi ügyében

Reagált a vállalat a tegnap megjelent cikkünkre.

"A Magyar Telekom nagyon előremutatónak tartja azt, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nyitott volt a Telekom által felajánlott vállalások elfogadására egy olyan ügyben, amellyel kapcsolatosan álláspontja szerint még nem kellőképpen ismert és egységes a támogatott tartalmak közösségi médiában való megjelenítésének gyakorlata, bár az influencerek és a márkák együttműködése egyre gyakoribb jelenség.
A Magyar Telekom együttműködik a GVH-val abban, hogy a közösségi médiában történő reklámozási gyakorlatában a fogyasztóvédelmi szempontokat kiemelten érvényesítse, másfelől élére áll annak, hogy az általános irányelvek szélesebb körben ismertté váljanak itthon. Ennek részeként Kasza Tiborral együttműködésben, - aki a Sakkom Interaktív októberi kutatása alapján jelenleg a legbefolyásosabb magyar influencer és akivel a Telekom évek óta működik együtt különböző kommunikációs aktivitásokban – edukációs előadások keretében hívja fel a figyelmet a közösségi médiában megjelenő támogatói tartalomra való figyelemfelhívás fontosságára.
A Magyar Telekom szívesen vállalta, hogy az edukációs előadások mellett ugyanebben a témakörben ismeretterjesztő videót is készít a közeljövőben. A filmet Facebook oldalán és a honlapján is elérhetővé teszi majd, a szakma, vagy akár más hazai piaci szereplők részére, szabad felhasználásra." - olvasható a cég lapunknak küldött közleményében.

Mint, ahogyan tegnap megírtuk a GVH azt vizsgálta, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősültek-e Kasza Tibor hivatalos Facebook oldalán megjelenő, Telekomot népszerűsítő tartalmak.