2014. november 11.

A Telenorral is aláírt az NMHH

Ezzel mind a négy nyertes szolgáltatóval létrejött a megállapodás, közölte a hatóság.

Ezzel mind a négy nyertes szolgáltatóval létrejött a megállapodás, közölte a hatóság.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) november 7-én aláírta a Telenor Magyarországgal a legutóbbi frekvenciapályázaton elnyert frekvenciablokkok használatbavételéhez szükséges hatósági szerződést.

A Telenor 31,7 milliárd forintért a "B" csomagot nyerte el, melynek keretében a szolgáltató egy 10 MHz-es blokkhoz jutott a 800 MHz-es sávban, egy 2 MHz-es blokkhoz a 900 MHz-es sávban és egy 20 MHz-es blokkhoz a 2600 MHz-es sávban. A lezárult frekvenciapályázaton a Telenor 64 MHz-cel növelte a rendelkezésre álló frekvenciamennyiségét, így a teljes frekvenciakészlet 33 százaléka jut a szolgáltatónak.

A Telenor pályázati vállalásai alapján

  • hónapokon belül teljes lefedettséget ér el Budapesten, majd a Balaton melletti települések és a nagyvárosok lefedettségét bővíti tovább,
  • három éven belül a lakosság 98 százalékára kiterjeszti a 4G-lefedettséget és 15-20 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésre,
  • az 1000 fősnél kisebb települések 19,71 százalékát fedi le egy éven belül,
  • a 800 MHz-es sávban három éven belül 67,57 százalékos lesz a lefedettség.

A Time és a Bloomberg újságírója a Times élén

3 órája

Az Egyesült Államok legbefolyásosabb sajtótermékei közé tartozó gazdasági hírügynökség, a Time és a Wall Street Journal volt vezető szerkesztőjét, Norman Pearlstine-t ültette a lap főszerkesztői székébe az új tulajdonos.

Újságot ad ki a Facebook

3 órája

Miért dönt úgy a legnagyobb közösségi hálózat, hogy a print piacon is megveti a lábát?