2015. május 12.

A Verizon megvette az AOL-t

4,4 milliárd dollárt fizetnek a médiacégért.

4,4 milliárd dollárért megvette az AOL-t a Verizon Communications. Utóbbi szerint a felvásárlás révén tovább erősítheti mobilvideó és OTT-stratégiáját. És persze előkerül érvként az IoT (internet of things) stratégia is.

Az AOL révén a Verizon a reklámpiacon is erősíthet, hiszen a portfoliójába erős médiamárkák tartoznak, amilyen például a Huffington Post, az Engadget vagy a TechCrunch. Emellett a fogyasztói bevételek terén is lehetőséget jelent: a telco előfizetők mellett OTT-szolgáltatásából is pénzt csinál. Nem elhanyagolható szempont, hogy az AOL a programozott vásárlás terén is számos lépést tett.

Az AOL a Verizon egyik divíziójaként folytatja, élén továbbra is Tim Armstrong marad. A tranzakció korántsem váratlan, már az év eleje óta folytak a partnerségi tárgyalások, aztán ezeket fűzték szorosabbra. Persze erre még a hatóságoknak is rá kell bólintaniuk, ez a nyárra várható.

Akik a közösségi médiában kétkedésüket szeretnék kifejezni azt illetően, hogy jó ötlet volt-e a felvásárlás, arról posztolnak, hogy az AOL-nél van egy ilyen pasas, aki hivatalosan is digitális proféta. De mi az?