2014. december 10.

A Vivendi tulajdonosa felvásárolná a L’Expresst

Vincent Bolloré kedden hivatalosan is bejelentette, hogy cége pályázik a belga Roularta kiadó franciaországi érdekeltségeire, köztük a L’Express, a L’Étudiant és a L’Expansion lapokra.

Bolloré úgy fogalmazott, a Vivendi eltökélt szándéka, hogy a francia Bertelsmann legyen, vagyis hogy magába foglalja a média teljes spektrumát, legyen szó írott sajtóról, televízióról vagy internetes megjelenésről. „Így aztán magától értetődő, hogy amint lehetőség adódik, azzal élni fogunk” - tette hozzá. A tulajdonos szót ejtett a Vivendi új irányvonaláról is: szerencsések, hogy magukénak tudhatják a Canal csoportot és a zenei világ elsőszámú médiumát, a Universalt, de a sikerhez tartalomra is szükség van, amit a magazinok biztosíthatnak. Az AFP múlt pénteken adta hírül, hogy a Roularta „több tízmillió euróért” eladásra kínálja franciaországi érdekeltségét. A pályázók között található a Vivendi mellett a NewsCo sajtócsoport alapítója, Marc Laufer, illetve a Le Figaro csoport is.

A hírt a Médianéző nemzetközi hírfigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Nyilvános az 5G-s frekvenciaárverés résztvevőinek listája

1 napja

Három jelentkezőt – a Magyar Telekom Nyrt.-t, a Telenor Magyarország Zrt.-t és a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t – vett árverési nyilvántartásba szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).