A szakmai zsűri a tartalom mellett elsősorban a stílust, a dizájnt, a megjelenő fotográfiákat és az újságok digitális platformjait értékelte.

A New Yorkban megrendezett gálán az indoklás szerint kiemelkedő színvonalú tartalommal, valamint szolgáltatásokkal rendelkező Vogue-nak járó kitüntetést az újság legendás főszerkesztője, Anna Wintour vette át. Az idei gála nyertese egyértelműen a Condé volt, amely a Hearst, a Time és a Rodale egy-egy díjával ellentétben hét elismerést is begyűjtött.

A Nautilus – az értékelés szerint weblapjának és általános kiválóságának köszönhetően – idén először került a díjazottak közé, a National Geographic-ot pedig a fotográfiák minősége, valamint a tableten elérhető verziója miatt ismerték el. Fennállása óta első díjának örülhetett még idén a The Atavist, a Pacific Standard, a The Texas Observer és a Vice News is. A gálán kategória-specifikus General Excellence díjban részesült többek között a The New Yorker, a Glamour, a Men’s Health, a Garden&Gun, valamint az AdWeek anyavállalatának tulajdonában lévő The Hollywood Reporter is.

A rendszerint májusban megrendezésre kerülő eseményt egyrészt azért hozták előbbre, hogy az elismerések kiosztása közelebb essen a magazinok publikálásának dátumához, másrészt hogy az szinkronban legyen a jelenleg zajló médiakonferenciával.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

(Hannah Thomson fotóján Anna Wintour Dao-Yi Chow és Maxwell Osborne társaságában a CFDA/Vogue Fashion Fund rendezvényén. Forrás: Vogue Facebook)

Forrás: AdWeek: Vogue Wins Top Prize at National Magazine

Rádiós pályázatok

14 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.