2020. július 29.

A Walt Disney menti meg az NBA-t

A komplett liga Orlandóba költözött a Walt Disney Worldbe egy zárt buborékba, hogy ott bonyolítsák le a szezon hátralévő részét.

Március 11-én találták az első koronavírusos esetet az NBA-ben, a Utah Jazz centere, Rudy Gobert tesztje lett akkor pozitív, és a komisszár, Adam Silver azonnali hatállyal leállította a bajnokságot. Azóta dolgozott azon a liga, hogy megteremtse annak a lehetőségét, hogy a fertőzésveszély minimalizálásával tudjon folytatódni a bajnokság.

A beköltözőshow utáni első heteken már túl vagyunk. Három ötcsillagos szállodát kell elképzelni, ahol a 22 csapat 35 tagja (maximum 17 játékos, illetve a szakvezetés és személyzet), az NBA kollégái, illetve néhány kiválasztott újságíró tölti majd a következő hónapokat. Körülbelül 1000 embert kellett eljuttatni Orlandóba az Egyesült Államok különböző szegleteiből úgy, hogy minden biztonsági előírás be legyen tartva és minimalizálják, vagy inkább kizárják teljesen a fertőzés lehetőségét. Ez sikerült, és mióta elindult a buborék, ott már nem produkált pozitív tesztet egy játékos sem - írják.

Az NBA 22 legjobb csapata játszik majd egymással, 8 alapszakasz-meccset vívnak meccsenként. Majd jön a rájátszás. Giannis Antetokounmpo, a legutóbbi szezon legjobbjának választott játékos azt nyilatkozta, hogy a 2020-as bajnokcsapat mellé nem azért tesznek majd csillagot, mert nem ér majd annyit a bajnoki címe, mint a többi, hanem azért, mert sokkal többet fog. Hiszen a lehető legnehezebb körülmények között fog majd felülni a bajnok a trónra.

Címkék: média walt disney nba