2017. április 21.

A belga Buyckx az év fotósa

Frederik Buyckx belga fotográfus nyerte el Az Év Fotósa elismerést az idei Sony World Photography Awards-on.

A World Photography Organisation bejelentése szerint Frederik Buyckx Fehér Világ című munkája a világ legjobb képsorozata az idei évben.

A díjnyertes képsorozat bemutatja milyen szerepet játszik a tél a természet körforgásában. Zelda Cheatle, a Professzionális kategóriákat elbíráló szakmai zsűri elnöke elmondta: számára a tájképek jelentik a fotóművészet esszenciáját, ezért is választotta ezt a képsorozatot. Sokan nem fordítanak elég figyelmet rájuk, pedig a természet létezésünk középpontja. "Remélem, ez az elismerés megihleti a világ fotóművészeit és ezután az élet árnyoldalát bemutató munkák mellett egyre többen fogják ábrázolni a természet páratlan szépségét is" - mondta.

Frederik Buyckx a londoni díjátadó ceremónián vette át az Év Fotográfusa elismerést és az ezzel járó 25 ezer dolláros pénzdíjat. A díj győztese a belga De Standaard hírlap szabadúszó fotósa. Fehér Világ című képsorozata a balkáni térség, Skandinávia és Közép-Ázsia távoli területein készült, ahol az emberek elszigetelten, a természet törvényeivel dacolva élnek. "Fotósorozatommal az elmúlás elleni küzdelmet szeretném bemutatni" - idézik Frederic Buyckx szavait.

(mti)