2012. március 28.

A budapesti kerületek felét érintik a lapterjesztési gondok

A MédiaLog azt ígéri, hogy a hét végére áll helyre a rend a problémás területeken.

A MédiaLog azt ígéri, hogy a hét végére áll helyre a rend a problémás területeken.

A hét végére helyreáll a problémás területeken a lapterjesztés - ígérte a Népszabadságnak adott interjúban Köő-Tóth Győző, a MédiaLog vezérigazgatója. "A XII. kerületben az előfizetőknek mintegy fele kapta meg az újságot hétfőn. A 11 másik problémás kerületben az előfizetők 93-94 százaléka hozzájut az újságokhoz, igaz, nem mindig reggel hét óra előtt. Reményeink szerint keddre már a XII. kerületben is sokat javul a helyzet. Abban bízom, hogy a hét végére mindenki a kora reggeli órákban már a postaládájában tudhatja a újságjá" - mondta el a kialakult helyzetről.

A káosz a múlt szerdán alakult ki, amikor a budapesti hálózattal alvállalkozók révén jelen lévő MédiaLoggal a hat terjesztő partnerből négy felmondta a szerződést, azonnali hatállyal. Ennek nyomán a napilapok 95 százalékát terjesztő cég új alvállalkozókkal szerződött. A probléma több rétegű: a kerületek feltérképezését gyorsan megoldhatják a partnerek, viszont a reggel 7 órás célba juttatás már keményebb dió - írja a Magyar Nemzet.

A felek egyébként egymásra mutogatnak: a szerződést felmondó partnerek szerint a MédiaLog szegett szerződést, utóbbi viszont a partnerek eljárását látja jogszerűtlennek. Ráadásul olyan levelek is közkézen forognak, melyeket a most távozó partnerek dobtak be postaládákba, "bemószerolandó" a MédiaLogot, arra bíztatva az előfizetőket, hogy tegyenek panaszt az érintett kiadóknál.

Olyan piaci információkat is hallani, hogy a legnagyobb alvállalkozó partner Pokéz és a MédiaLog között azért alakult ki alapvetően a konfliktus, mert utóbbi elnyerte az egyik nagy kereskedelmi lánc szórólapjainak terjesztését, amit történetesen addig az alvállalkozója szórt.

Kiszáll a médiából az EMIH

4 órája

A 168 Órát teljes egészében átadják az eddigi kisebbségi tulajdonosnak, Milkovics Pálnak, a Pesti Hírlap tulajdonosának és a Klubrádióban meglévő kisebbségi üzletrész is az övé lesz.