2017. július 24.

A csatahajóké lesz a főszerep a DoQ-n

U.S.S. Eagle 56 és A Missouri csatahajó premier filmekkel vár a csatorna.

Július utolsó hetében legendás csatahajókkal jelentkezik a DoQ – a U.S.S. Eagle 56 és A Missouri csatahajó című dokumentumfilmek a tengeri monstrumok izgalmas világát tárják fel a nézők előtt. Bepillantást nyerhetünk az 51 évet szolgált Missouri életébe, amely az utolsó amerikai haditengerészeten épült csatahajó volt, de a több évtizedes rejtélyről is lehull a lepel: vajon a U.S.S. Eagle 56 baleset vagy szándékos támadás következtében süllyedt el?

A II. világháborúban egyetlen hadihajó sem élt meg annyi háborút, mint az USS Missouri, amely elképesztő, 51 éves karrierutat járt be. A Mighty Mo-ként (Óriás Mo) is becézett monstrum volt az utolsó csatahajó, amelyet az Egyesült Államok haditengerészetén valaha elkészítettek. Az 1944 januárjában vízre bocsátott tengerjáró fő fegyverzete a kilenc tűzerejű ágyú volt, amelyből a páncéltörő lövedékeket akár 32 kilométeres távolságra is képes volt célba juttatni. A DoQ műsorán július 29-én debütáló A Missouri csatahajó című dokumentumfilmben megismerhetjük a 25 éve visszavonult veterán hajót, amelyet összesen három háborúban vetettek be.

A világhírű tengeri jármű a populáris kultúrában is nyomot hagyott, hiszen volt már fontos szereplője egy 1951-es képregénynek, több kultikus filmben is megjelent már, és szerepelt Cher If I Could Turn Back Time című klipjében is. A hajó történelmi jelentősége ezen felül is kétségkívül figyelemreméltó, hiszen a Missouri fedélzetén írták alá Japán megadásáról szóló békeegyezményt is. 1992 márciusában kivonták a hadrendből és végső nyughelyeként Pearl Harborba szállították, ahol azóta múzeumhajóként látogatható.

A U.S.S. Eagle 56 csatahajónak azonban nem volt ilyen szerencsés „nyugdíjazása”, ugyanis 1945 áprilisában New England partjainál váratlanul felrobbant. A legénység több mint hatvan tagjából csupán tizenhárman maradtak életben. Az incidens körülményeit máig rejtély övezi: csupán baleset volt vagy szándékos támadásról lehetett szó? – július 26-án a DoQ utánajár a történteknek a U.S.S. Eagle 56 című dokumentumfilmben.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

11 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

18 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.