2011. március 29.

A cseheknél vásárol be a CME

Az elsősorban kelet-európai televíziókat tulajdonló Central European Media Enterprises (CME) még a versenyhivatal jóváhagyására vár.

A vezető európai médiacsoportok között jegyzett, elsősorban kelet-európai televíziókat tulajdonló Central European Media Enterprises (CME) a cseheknél terjeszkedne, ám a tranzakció még a versenyhatóság jóváhagyására vár.

Mint a Variety jelentette, a CME 11 millió dollár készpénzért szerezte meg a Bontonfilm cseh filmforgalmazót, ugyanakkor utóbbi 2010-re vonatkozó végleges üzleti adatainak ismeretében kész még további másfél millió dollárt áldozni a cseh vállalkozásra.

A vezető csehországi és szlovákiai film- és DVD-forgalmazónak az eddig ismert, de még nem auditált adatok szerint tavaly 37 millió dollárnak megfelelő bevétele és 2,6 millió dolláros működési nyeresége volt.

Adrian Sarbu, a CME elnök-vezérigazgatója szerint vállalatának mostani akvizíciója remekül kiegészíti eddigi műsorsugárzási tevékenységét, jelentősen nagyobbra nőhet ezzel filmes archívumuk.

Mindez valóra válhat, ha a cseh versenyfelügyeleti hatóság is jóváhagyja a Bontonfilm felvásárlását, az ügylet véglegesítése a nyárra várható. Csehországban a Nova TV, Szlovákiában a Markiza TV van a CME kezében, de több televíziót birtokol Romániában, Horvátországban, Bulgáriában és Szlovéniában is.

Címkék: CME csehország