2012. november 12.

A dolgozók fele facebookozik munkahelyén

Több mint 800 ezer magyar munkavállaló, azaz a netes eléréssel rendelkező dolgozók 55 százaléka használja munkahelyéről a közösségi oldalakat.

Több mint 800 ezer magyar munkavállaló, azaz a netes eléréssel rendelkező dolgozók 55 százaléka használja munkahelyéről a közösségi oldalakat.

A Gateprotect tűzfalgyártó cég felmérése szerint a munkahelyi interneteléréssel rendelkező, körülbelül 1,5 millió magyar munkavállaló 26 százaléka naponta legalább egyszer, 29 százaléka pedig alkalmanként megnézi valamelyik közösségi oldalt. Azaz több mint 800 ezer magyar dolgozó, a munkahelyi online eléréssel rendelkezők 55 százaléka tölti munkaidejének egy részét facebookozással.

"Kutatásunkból kiderült, hogy főként a felsőfokú végzettséggel rendelkezők facebookoznak a munkahelyükön. Ez egyrészt természetes, hiszen közülük munkakörük miatt jóval többen hozzáférnek az internethez, másrészt viszont felveti azt a problémát, hogy pont a legjobban fizetett réteg tölti munkaidejét a közösségi oldalakon" - mondta el Petrányi-Széll András, a Gateprotect magyarországi kommunikációs vezetője.

Azoknak a munkavállalóknak, akik mindennap többször is felkeresik valamelyik közösségi oldalt, 63 százaléka férfi, 54 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, 57 százaléka 30 év alatti és 51 százaléka budapesti.

Petrányi-Széll András szerint miközben a munkavállalók elvárják, hogy munkahelyük szolgáltatásként biztosítsa a közösségi oldalakhoz való hozzáférést, a munkaadók még nem tanulták meg a probléma megfelelő kezelését, és túlságosan szemérmesek a korlátozások bevezetéséhez. A felmérésben mindössze 19 százalék nyilatkozta, hogy azért nem látogatja munkaidejében a közösségi oldalakat, mert munkahelye már korlátozta a hozzáférést.

 

A teljes kutatás elérhető alább kapcsolt dokumentumként.

Rádiós pályázatok

14 órája

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa véglegesítette a Budapest 98,0 MHz-es pályázati felhívást.