2010. február 17.

A fejlődő világ mobiltévéjére gyúrnak

A fejlődő világ focibolond államainak közönségét megcélzó projektet jelentett be a mobiltelefon-piac két nagyágyúja: céljuk, hogy a dél-afrikai világbajnokságot minél többen nézhessék már maroktelefonon

A kooperáció bejelentésének helyszínéül a Barcelonában zajló Mobil Világkongresszust választotta a Telegent Systems mobiltévé-vállalat és a Brightstar Corp. A cél, hogy a harmadik világban élők széles köre számára is megfizethető áron dobjanak piacra tévéadások nézésére alkalmas mobiltelefonokat.
A Brightstar Avvio 505-öse, amelyet a Telegents analóg tévé-vevőkészülékével szerelnek fel, az úton lévők és a televízióműsorok fogására nem alkalmas területeken élők számára teremti meg annak a lehetőségét, hogy egyetlen viadalt se hagyjanak ki.
Az elsősorban az afrikai és a dél-amerikai piacra szánt – kétcollos képernyővel felszerelt, URH-rádióit is rejtő - termék olyannyira a sportrajongóknak készül, hogy a kedvenc csapat színeiben is megrendelhető,
Szintén a szakma legnagyobb seregszemléi közé sorolt rendezvényen mutatta be a fejlődő világnak szánt újdonságát a Vodafone, amely azt ígéri: a legszegényebb államokban terjesztett készülék ára 15 amerikai dollár alatt lesz – ígérik.
A telefonálás és az sms-küldés mellett mobilfizetésre is alkalmas Vodafone 150-et először Indiában, Törökországban és nyolc afrikai államban kezdik forgalmazni. Az öt dollárral többe kerülő 250-es modellben már URH-rádió is lesz.