Az NMHH legfrissebb tanulmánya szerint a 4–17 év közötti magyar gyerekek átlagosan napi 3,3 órát ülnek a televízió képernyője előtt.

A fiatalok nézettségi toplistáján 2014-ben is leginkább olyan filmek, valóságshow-k és sorozatok szerepelnek, amelyek nem kifejezetten az ő korosztályuk számára készültek. A vizsgálat rámutat arra, hogy a fiatalok tévénézési idejére leginkább a család anyagi helyzete van hatással: az alacsony státuszú, maximum közepes vásárlóerővel bíró felnőttekkel élő gyermekek legalább fél órával többet tévéztek, mint a jobb körülmények között élő társaik.

A gyermekek tévénézési idejének (perc) alakulása eszközellátottság szerint (Forrás: Nielsen Közönségmérés, NMHH)

Míg 2006-ig az általános kereskedelmi televíziók voltak a legnépszerűbbek ebben a korcsoportban is, mára a tematikus adók megelőzték ezeket. A kutatási eredmények szerint az m2 csatorna is egyre stabilabb helyet harcol ki magának a gyermekközönség körében.

A teljes tanulmány mellékelten letölthető.

Forrás: A tinik a valóságshow-kat kedvelik a legjobban

Femina már a Viberen is

1 órája

Az új közösségi csatorna részeként egy Femina-matricacsomag is napvilágot látott.

Folytatódik az Elviszlek magammal

2 órája

Hosszú Katinkára csaknem 350 ezren, Zacher Gábor toxikológusra több mint negyedmillióan, Puzsér Róbertre pedig 220 ezren voltak kíváncsiak Magyarország legnépszerűbb autós-beszélgetős műsorában.