Mintegy 4,93 millióan láttak legalább 1 percnyi választási műsort 2018. április 8-án, a választások estéjén: a nézők átlagosan több mint 2 óra hosszan követték a fejleményeket.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján a 18 évnél idősebb tévénézők körében igen nagy volt az érdeklődés a választási eredmények iránt 2018. április 8-án.

 

Este 7 óra után egészen az eredmények késő esti kihirdetéséig és a beszédekig a választási eseményeket közvetítő csatornák (ATV, M1, EchoTV, Hír TV, RTL Klub és TV2) együttes nézőszáma átlagosan 2,146 millió fő volt, ami 18 százalékkal magasabb, mint a négy évvel ezelőtti választások estéjén – 2014. április 6-án.

 

A felnőtt tévénéző közönség több mint fele – 55,5 százaléka kísérte figyelemmel a fejleményeket ezen csatornák egyikén 19 óra és éjfél között. Ez az arány egy átlagos napon inkább az általános szórakoztató csatornákra jellemző, de ezúttal a képernyők előtt ülő nézők mindössze 19 százaléka választotta ezt a tematikát, és további 9,5 százalék valamely filmcsatornán talált számára izgalmas műsorokat. A többi tematikához tartozó csatornák (életmód, ismeretterjesztő, sport, zene, egyéb + DVD/videó) a közönség fennmaradó 14 százalékán osztoztak.

A választási műsorok összesen 4,93 millió nézőt értek el legalább 1 perc erejéig ebben az 5 órás idősávban, és átlagosan 2 óra 10 percet töltöttek el az érintett csatornák valamelyikén. Közülük minden negyedik néző töltött el legalább 2 órát a választási közvetítések nézésével megszakítás és elkapcsolás nélkül.