2011. február 10.

A franciák a rádióban bíznak a leginkább

A TNS-Sofres szokásos éves médiabarométere szerint a francia rádióműsorok bizalmi indexe jelenleg 57 százalék, a legmagasabb a médiumok között.

A TNS-Sofres szokásos éves médiabarométere szerint a francia rádióműsorok bizalmi indexe jelenleg 57 százalék, a legmagasabb a médiumok között.

Továbbra is a rádiót tartják a leghitelesebb médiumnak a franciák, ám az 57 százalékos index mögötte marad a legutóbbi 60-as értéknek. Ez a csökkenés egyébként jellemző a médiával szembeni bizalom alakulására, az elmúlt tíz év tendenciája az esés volt, azaz a rádióműsorok minőségét is egyre kevésbé tartják jónak, de még mindig megfelelőbbnek, mint az írott sajtóét.

Ez utóbbi ugyanis 49 százalékos bizalmi arányt élvez, azaz egy év alatt 6 pontot esett ez az index. A televíziós információk iránti bizalom a harmadik helyen van, 46 százalékkal, egy év alatt a romlás 2 százalékpont. Az interneten közölt információ egyelőre 35 százalékos bizalmat élvez, ebben a mutatóban nem volt változás az egy évvel korábbihoz képest - írja a La Croix című lap.

A franciák általában még mindig  érdeklődnek a média által közölt információk iránt, a hírkövetők aránya 69 százalékos a lakosság körében, bár tavaly 71, tavaly előtt még 79 százalék volt. A lakosság 40 százaléka szerint romlott a média minősége az elmúlt tíz évben, 35 százalék szerint nincs változás, viszont 21 százalék szerint javulás ment végbe.

 

Címkék: franciaország