2018. január 29.

A hazai hirdetők még nem fedezték fel az e-sportot

Mindenki e-sportoló, aki számítógépen vagy tableten játszik? Kiderül a Digital Hungary Biró Balázs Györggyel készített interjújából.

"A videojátékosok közössége sokkal nagyobb, mint az e-játékosoké. A játékok ma már mindenki számára elérhetők konzolokon, számítógépen, tableten vagy okostelefonon. Az e-sportolók azok a játékosok, akik profik, akik szervezett körülmények között, versenyeken vesznek részt. Ők nem csak alkalomszerűen játszanak, nem keresik a mindig újabb és újabb játékokat, hanem egyet gyakorolnak, abban mélyülnek el, ezzel kapcsolatban építenek közösséget, csapatot. Ez egy olyan hobbi, amiben folyamatosan költeni kell az új hardverre, számítógépre és okostelefonra, ahogy a hagyományos sportok esetében is fontos szerepe van a felszerelésnek" - mondja a szakember a fenti kérdésre reagálva.

Az interjúból az is kiderül, "a régióban lakosságarányosan Magyarország kifejezetten aktív e-sport országnak számít..." és "jelentős átalakulás megy végbe a társadalomban – a videojátékok és az e-sportok népszerűsége egyre nő, miközben még mindig számos előítélet kapcsolódik ezekhez a tevékenységekhez."