A nagy márkák kétharmada növelni fogja digitális költéseit jövőre, annak ellenére, hogy egyre több a kérdőjel a reklámok láthatóságával kapcsolatban.

A World Federation of Advertisers és az Ebiquity kutatócég tanulmánya 50 globális hirdetőcég véleményét gyűjtötte össze. Az eredmények szerint a hirdetők egyáltalán nincsenek meggyőződve a jelenlegi mérési sztenderdek pontosságáról: 62% azoknak az aránya, akik pedig kifejezetten elégedetlenek.

Meglepő, de a válaszadók 72%-a úgy vélte, hogy költéseiknek már túl nagy aránya kerül az online hirdetési piacra. Fő aggodalomként a viewability-vel, azaz a láthatósággal kapcsolatos kérdéseket jelölték meg, itt elég nagy az egyetértés: 90%-uk gondolta azt, hogy ez az online reklámozás legfontosabb megoldandó problémája.

Az aggodalmak ellenére a megkérdezettek 2/3-a növelni fogja online költéseit, 21% viszont a digitális jelenlét mérséklése mellett döntött az idei és a 2018-as évre vonatkozólag.

Természetesen eltérő válaszokat jelöltek meg a hirdetők, amikor a kutatócég arról kérdezte őket, milyen szempontok alapján döntenek az online költés mellett: 79%-uk említette a reklámhatékonyság növelését, 69%-uk a márkanév ismertségének fokozását és 55% a precíz targetálhatóságot.

Azok körében, akik a digitális költések növelése mellett voksoltak, a többség (89%) esetében az online videó a „kedvezményezett”.

(warc)