2011. június 02.

A hollandok lógnak a legtöbbet a neten

A legkevesebbet viszont az osztrákok interneteznek, átlagosan alig több mint havi 12 órát, ami kevesebb mint a fele a holland értéknek.

A legkevesebbet viszont az osztrákok interneteznek, átlagosan alig több mint havi 12 órát, ami kevesebb mint a fele a holland értéknek. A legtöbb egyedi látogatót idén áprilisban a Google oldalai vonzották a vizsgált 18 piacon, s a Microsoft felületei is a Facebook előtt végeztek. Más persze a kép, ha az oldalletöltések számát, vagy az oldalakon töltött időt nézzük - derül ki a comScore adataiból.

Európa-szerte 365 millió egyedi látogató átlagosan 24,2 órát tltött az interneten 2011 áprilisában - áll a comScore kutatásában. A vizsgált 18 piac ugyanakkor jelentős eltéréseket mutatott: a legnagyobb átlagos érték, összesen 31,3 óra a hollandoknál jött ki, de lelkes internetezők a törökök és a britek is, akik egyaránt közelítették a 30 órát. A másik oldalon viszont az osztrákokat kell elsőként említeni: ők mindössze 12,5 órás átlagot produkáltak 2011 áprilisában. Őket az olaszok (16,6 óra) és a svájciak (17,5 óra) követik a listán.

A leglátogatottabb oldalak között a Google portfoliója végzett az első helyen az európai piacon, amely áprilisban 329,8 millió egyedi látogatót vonzott, ez 90% feletti elérést jelent. A második helyet a Microsoft portfoliója szerezte meg 269,3 millió egyedi látogatóval (73,7 százalékos elérés).

A Facebook ugyan az egyedi látogatók számát tekintve "csak" a harmadik helyen végzett, de a kicsit kevesebb mint 237 millió látogató 115 millió feletti oldalletöltést generált, ami top pozíciót jelent e szempontból. Szintén impozáns az oldalon átlagosan töltött 283 perc, melyet csak két orosz site, a szintén közösségi oldal Vkontakte (494,9 perc) és a Mail.ru csoport (293,9 perc) előzött be.

 

Táblázatok és az online utazási oldalakat érintő részletek ezen a linken érhetőek el.

 

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2 napja

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.