2010. október 04.

A hűséget díjazzák

A rendszerhűség lesz az iráni sajtótámogatási rendszer alapja. Ezt már be is jelentették hivatalosan.

A rendszerhűség lesz az iráni sajtótámogatási rendszer alapja. Ezt már be is jelentették hivatalosan.

A perzsa állam kultuszminisztere kerek perec arról beszélt: nem akarnak olyan lapokat, rádiókat vagy tévéket támogatni, amelyek ellenzik, mi több, bírálják a kormány terveit, elképzeléseit, lépéseit, ugyanakkor szívesen nyúlnak azok hóna alá, amelyek támogatják a hatalom törekvéseit.

A konzervatív iráni elnök tavaly nyári újraválasztása óta számos – a rendszer hivatalos mércéje szerint – liberális orgánum tűnt el a helyi standokról, de még a nemzetközileg ismert filmrendezők sem érezhetik biztonságban magukat, ha letérnek a hivatalos irányvonalról. Egyiküket negyedévre ítélték, amiért megpróbált filmet forgatni az elnök újraválasztása elleni, később vérbefojtott tüntetésekről. Nemrégiben pedig egy helyi bloggert börtönöztek be, amiért nem állt be a sorba – a rá kiszabott 19 éves büntetés még a helyi viszonyok között is kirívónak számít.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

9 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.