2011. augusztus 25.

A japánok a leglelkesebb blogolvasók

Legalábbis a blogokkal töltött idő alapján. Netes naplókat ugyanakkor legnagyobb arányban a tajvani netezők nézegetnek a comScore szerint.

Legalábbis a blogokkal töltött idő alapján. Netes naplókat ugyanakkor legnagyobb arányban a tajvani netezők nézegetnek a comScore szerint.

Júniusban a japán netezők több mint 80 százaléka mondta azt, hogy ellátogatott valamilyen blogra, ami éves összehasonlításban 7 százalékos emelkedést jelent. A blogolvasás penetrációja alapján a comScore által mért országok között a japánok "csak" az ötödikek, viszont a blogolvasással eltöltött idő tekintetében világelsők. Ezzel ugyanis júniusban átlag 62,6 percet töltöttek, ami messze több, mint a második helyezett Dél-Korea 49,6 perces átlaga.

Daizo Nishitani, a comScore japán leánycégének elnöke szerint a blog központi szerepet játszik a japán internetes kultúrában. "A blogolás történetileg népszerű a japán netezők körében, mivel sokakat vonz a névtelen érintkezés lehetősége. Nemcsak a blogoldalak elérése nagy, hanem a fogyasztók bevonódási szintje is magas - tette hozzá.

A blogokkal töltött időt tekintve egyébként egyetlen európai piac tudott az első ötbe kerülni: a lengyelek átlag 47,7 perccel, ami a harmadik helyre volt elég júniusban. A blogok penetrációját tekintve az első Tajvan (85,5%), melyet Brazília (85,2%), Dél-Korea (84,9%) és Törökország (81,9%) követ, s ezután jön Japán.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.