2018. február 06.

A jobb internet veled kezdődik

Az iparágon belüli összefogást, továbbá az online biztonságra irányuló technológia továbbfejlesztését hangsúlyozza a Google a Biztonságos Internethasználat Napján.

A Google 2017 év végén bejelentett adatai szerint a Safer Browsing (Biztonságosabb Böngészés) több, mint 3 milliárd eszközt óvott meg, havi szinten pedig a Google Chrome 260 millió alkalommal figyelmeztette veszélyes oldalak betöltése előtt a felhasználókat. A technológiai fejlesztések mellett a felhasználók edukációja is kiemelt szerepbe került.

Mit tehet a felhasználó a biztonságosabb internethasználatért?

● Kezdő lépések

A Security Checkup elnevezésű projekt például az általános érvényű checklistek helyett egyedi útmutatást ad mindenkinek saját accountja védelmének megőrzése érdekében.

● Internetbiztonság haladóknak

Természetes, hogy nem minden felhasználó van kitéve ugyanannak a veszélynek, ezért a Google “Advanced Protection Programmal” kíván segíteni az internetet haladóbb szinten alkalmazóknak, akik a legjobban ki vannak téve a rosszindulatú támadásoknak. Többek között újságírók, reklámszakemberek, vagy magánéletükben párkapcsolati erőszak elől menekülő, biztonságot keresőket is képes megvédeni az adathalászat, vagy az account feltörése ellen.

● Mit tehet a közösség?

Az edukáció mellett az egymás iránti tisztelet és az interneten formálódó közösségek hívták életre a “Trusted Flagger” elnevezésű, független szakértők hatékony riportálását elősegítő programot. Ezzel olyan eszközt adott a résztvevők kezébe, melynek segítségével akár több, nem megfelelő videós tartalmat is meg tudtak jelölni egyszerre, aktívan védve ezzel a káros tartalmak terjedésétől a közösséget.

Címkék: média internet google

Elhunyt Baló György

5 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.