2014. október 06.

A joghallgatókat is ösztönözné az ÖRT

Különdíjat ajánlott fel az ÖRT az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára az önszabályozás témakörében készülő legjobb dolgozat számára.

Különdíjat ajánlott fel az ÖRT az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára az önszabályozás témakörében készülő legjobb dolgozat számára.

Az üzleti világban – különösen a reklámiparban – egyre ismertebb és elfogadottabb az önszabályozás. Az ÖRT ugyanakkor szükségesnek látja, hogy a jogi egyetemeken tanuló diákok a szabályozási módszerek palettáján is megfelelő helyen kezeljék az önszabályozás kérdését, ezért az ebben a tanévben tartandó Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) különdíjat ajánlottak fel az önszabályozás témájában készülő legjobb dolgozat készítőjének.

„Az EU most felálló biztosi rendszerében első alelnöki szinten kezelik a „better regulation” kérdését, világszerte neves jogász professzorok vizsgálják a nem állami szabályozás kérdéskörét, ezért elérkezettnek láttuk az időt, hogy a jövendő jogászok is alaposabban megvizsgálják az önszabályozás szerepét és helyét, valamint kritériumrendszerét” – fogalmaz Megyer Örs, az ÖRT elnöke.

„Honlapunkon elhelyeztünk néhány linket, amely segítheti a hallgatók munkáját. Meggyőződésem, hogy a téma vezető jogászprofesszorai – köztük Caffaggi professzor - munkája, az Európai Unió ez irányú platformjának ismerete, vagy éppen az Ázsia Csendes-óceáni gazdasági együttműködés keretében készült tanulmány remek segítséget és kiindulási pontot jelent a hallgatók számára, és végül sok jó dolgozattal találkozhatunk a versenyen” – tette hozzá Fazekas Ildikó főtitkár.