2015. január 15.

A jövőben a közmédiára támaszkodik a kormány

A Vs.hu több forrásból is úgy értesült, hogy a miniszterelnök találkozóra hívta a kormánypártinak tartott médiumok vezetőit.

A Vs.hu szerint Orbán Viktor azt közölte a kormányközelinek tekintett médiumok vezetőivel, hogy "a jövőben nem tekinti szükségesnek a támogatásukat, megszűnik az eddig megszokott viszony a Fidesz és köztük". A site szerint a találkozón Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Borókai Gábor, a Heti Válasz vezetője, Liszkay Gábor és Élő Gábor, a Magyar Nemzet print és online főszerkesztői, illetve Bencsik András, a Demokrata vezetője voltak ott. Utóbbival kapcsolatban ellentmondásosak a Vs.hu értesülései, miszerint a Demokratától is megvonják a támogatást, vagy a lap helyzete a többiekével ellentétben nem változik. Az is kérdéses, hányan voltak ott a találkozón, mivel Borókai Gábor szerint "jóval szélesebb kör vett részt", mint a fentebb felsoroltak.

A találkozón a Vs.hu forrásai szerint Orbán Viktor arról beszélt, hogy a jövőben a közmédiát tekinti a legfontosabb csatornának a kormány és a Fidesz üzeneteinek közvetítésére. A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a meghívottak ne számítsanak jelentősebb mértékű állami hirdetésekkel.