2014. június 25.

A kétharmad a reklámadó mellett áll

A Századvég Alapítvány által készített közvélemény-kutatások szerint a véleményt formáló lakosok 66 százaléka egyetért a reklámadó bevezetésével.

A Századvég Alapítvány által készített közvélemény-kutatások szerint a véleményt formáló lakosok 66 százaléka egyetért a reklámadó bevezetésével.

A Századvég Alapítvány júniusban három hullámban végzett gyors közvélemény-kutatásokat a felnőtt magyar lakosság körében a reklámadó bevezetésével kapcsolatban.

A legfrissebb kutatás szerint a lakosság 95 százaléka ismeri a reklámadó ügyét. A Századvég közleménye szerint a kutatásokból kiderült az is, hogy a többségi támogatottság stabil, azaz mindhárom kutatás alapján elmondható, hogy a véleményt formáló lakosok többsége egyetért a reklámadó bevezetésével. Az első felmérésben a válaszadók 58 százaléka, a másodikban 60 százaléka, a harmadikban pedig 66 százaléka mondta azt, hogy "inkább egyetért" a reklámadó bevezetésével.

A Századvég június 6. és 23. között végezte a telefonos, kérdőíves közvélemény-kutatásokat, amelynek során kutatásonként ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg. Az elemzésben közölt adatok plusz-mínusz legfeljebb 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - írták.

(Forrás: MTI)

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

11 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

15 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.