2014. június 25.

A kétharmad a reklámadó mellett áll

A Századvég Alapítvány által készített közvélemény-kutatások szerint a véleményt formáló lakosok 66 százaléka egyetért a reklámadó bevezetésével.

A Századvég Alapítvány által készített közvélemény-kutatások szerint a véleményt formáló lakosok 66 százaléka egyetért a reklámadó bevezetésével.

A Századvég Alapítvány júniusban három hullámban végzett gyors közvélemény-kutatásokat a felnőtt magyar lakosság körében a reklámadó bevezetésével kapcsolatban.

A legfrissebb kutatás szerint a lakosság 95 százaléka ismeri a reklámadó ügyét. A Századvég közleménye szerint a kutatásokból kiderült az is, hogy a többségi támogatottság stabil, azaz mindhárom kutatás alapján elmondható, hogy a véleményt formáló lakosok többsége egyetért a reklámadó bevezetésével. Az első felmérésben a válaszadók 58 százaléka, a másodikban 60 százaléka, a harmadikban pedig 66 százaléka mondta azt, hogy "inkább egyetért" a reklámadó bevezetésével.

A Századvég június 6. és 23. között végezte a telefonos, kérdőíves közvélemény-kutatásokat, amelynek során kutatásonként ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg. Az elemzésben közölt adatok plusz-mínusz legfeljebb 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna - írták.

(Forrás: MTI)

Stop MTVA

5 órája

Eddig 9500-an írták alá a közmédia átalakítását követelő petíciót.

Az RTL nem kap érdemi választ a minisztertől

6 órája

Egészségügy, kultúra, oktatás, szociális ügyek - ezekről az ügyekről szerette volna kérdezni a csatorna a május 18-án kinevezett emberierőforrás-minisztert, Kásler Miklóst, de nem állt szóba a riporterrel.