2011. január 13.

A kínai fiatalok a mobilneten, az amerikaiak az e-mailjeiken függnek

Az európai fiataloknak kevesebb, mint a negyede használt mobilnetet az elmúlt 30 napban, ez alól csak a britek jelentenek kivételt.

Az európai fiataloknak kevesebb, mint a negyede használt mobilnetet az elmúlt 30 napban, ez alól csak a britek jelentenek kivételt. Úgy tűnik, az e-mail az amerikaiak mániája, míg sms-ezni inkább a nők szoktak nagyobb lelkesedéssel. Bár ez sem minden piacon igaz.

A Nielsen kutatása alapján úgy tűnik, a mobilját minden fiatal nagyon szereti, a világ bármely szegletében is éljen. A használat módja viszont jelentősen eltér, ha az egyes piacokat tekintjük. A kínai 15-24 évesek például a mobilinternetre buknak, 73 százalékuk használta azt a megelőző 30 napban.

Ez messze magasabb arány, mint az amerikai mobilközönségnél tapasztalt 48, illetve az Egyesült Királyságban mért 46 százalék. A többi európai ország 15-24 évesei körében pedig a mobilnet használat aránya még alacsonyabb, átlagosan 25% alatti.

Eltérő a kép, ha mobiltelefonon keresztüli játékról, e-mailezésről vagy épp sms és mms küldésről van szó. Utóbbi például tipikus női tevékenység, bár vannak kivételek. Az indiai fiúk kétszer akkora valószínűséggel küldenek smst, mint a lányok, az mms esetében pedig négyszeres az arány.

Mobilhasználat, 15-24, forrás: Nielsen

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.