2014. december 17.

A közmédia is jól szerepelt a Korrektúrán

Harmadik alkalommal hirdették meg a Rádiós és Kamera Korrektúrát, a Hangok és Képek versenyét.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatásával megvalósuló rendezvényen számos műsorkategória szakmai zsűri által megszavazott helyezései mellett közönségdíjakat is kiosztottak. A rádiók között Tényfeltáró, oknyomozó, riport (Nem félek/Kossuth), Információs hírmagazin (G7/Kossuth), Kulturális magazin (Kultúrfitnesz/Petőfi), és Hangjáték (Sorstalanság/Kossuth) kategóriában is az MTVA végzett az élen, míg Portré és közösségek bemutatása kategóriában a Music FM Délutáni Road Show - Dominik bakancslistája című adása, a Szórakoztató reggeli műsorok közül pedig a 99.4 Sunshine FM Keltetője bizonyult a legjobbnak. A Rádiós arculat, promóció kategóriában a Juventus Rádió 25 éves születésnapi promócióját értékelte legmagasabbra a zsűri. A legnépszerűbb rádió közönségdíja a Music FM-é, mint ahogy az adóhoz köthető a rádiós személyiségek közönségdíja is: az október 1-től a Music FM-hez igazolt Bochkor Gábort ítélték legjobbnak a hallgatók. Különdíjat kapott a Lánchíd Rádió.

A Kamera Korrektúra versenyen már szélesebb volt a díjazottak köre. A Portré kategória dobogósait ugyan kivétel nélkül a közmédia szállította (első helyezett a Szerelmes földrajz a Duna TV-n) és a TV film, TV játék mezőnyben is dominált (legjobb A galamb papné, Mega Film/MTV), de a Dokumentumok között az Art Vision Stúdió (Határúton), Hír, hírháttér és sportműsoroknál a Hír TV (Tüntetés az internetadó ellen), Kulturális, tudományos ismeretterjesztő kategóriában a Spektrum (Brutális fizika), Szórakoztató, zenei műsorok között pedig a TV2 (Sztárban Sztár döntő) vitte el a pálmát, míg a különdíjat az Echo TV kapta.

Közel 75 millió forintot fordít rádióműsorokra az NMHH

4 órája

Tizenhét kereskedelmi, öt közösségi és három kisközösségi szolgáltató kap támogatást rádióműsorainak készítéséhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén meghozott döntése szerint.