Lapozzon bele!

Az üzleti életben kétféle ember létezik: akit a pénz csinál, és aki a pénzt csinálja – állítja a leggazdagabb magyar nők elit klubjának tagja, Kósa Erika, aki a vele készült interjúban határozott véleményt formál a személyes márkaépítéséről is.

Határozottság dolgában jól áll Gáspár Bea is, aki a személyiségével kapcsolatban negatívumként jegyzi meg, hogy ha valaki fellobbantja benne a tüzet, ötven kocsist megszégyenítő módon ad hangot véleményének.

A magazin központi témájához kapcsolódóan Fabricius Gábor reklámszakember, író és filmrendező fogalmazza meg gondolatait kultúráról, mitológiáról és az emberről a történelemben.

Igazi kakukktojás a képzési piacon Réz András író, filmkritikus iskolája, az immár önálló brandként működő Werk Akadémia. A suli hatalmas plakátkampánnyal robbant be a köztudatba, mára azonban kivették oktatóik arcát a marketingből, amire jóval többet költenek, mint általában egy mikrovállalkozás, holott a kritikus szerint a plakátművészet halott. Kiderül, hogy miért spórolnak a gondnok bérén, és hogy hatalmas dobásra készülnek: kulturális központot építenek az iskola felelős vezetőjével, Vándor Ágnessel, hogy a diákok projektmunkáit ezentúl a saját színpadjukon, mozitermükben mutassák be.

E havi lapszámunkból sem maradhatott ki a múltidézés, ezúttal Szinetár Miklós emlékezik vissza a Magyar Televízióban töltött legfontosabb alkotóéveire.

Magyar páros alkotta meg azt az applikációt és online platformot, amivel demokratikussá válhat a pozícióra és hierarchikus kapcsolatrendszerre épülő művészvilág működése. A művészmenedzser-rendező párossal készült interjúból kiderül, hogy miért van tele síró művészekkel az Andrássy út, kik azok, akik önéletrajz nélkül boldogulnak a munka világában, és az is, hogy mi köze egy elit komolyzenei koncertnek a közösségi finanszírozáshoz.

Mindig az objektív újságírásban hittem, mára sajnos sok minden megváltozott

- mondja Krizsó Szilvia, aki arról is beszélt, milyen műsort vezetne a jövőben, és milyen megkeresésre nem mondana nemet.

A közösség áll a bakonybéli Szent Mauríciusz monostor brandjének origójában is, hiszen elveik szerint a csoport érdeke mindig előbbre való az egyénénél. Arról, hogy hogyan lehet ezt megfelelően kommunikálni, Baky Anna turisztikai menedzser beszélt a Médiapiacnak. Izsák atya, a monostor gazdasági vezetője riportunkban elmondta, hogy hogyan lehet egy nap alatt eladni azt, amit egész évben termelnek, hogy mekkora marketingértéket képvisel a szerzetesi ruha, és hogy miért termesztettek ananászt a bakonybéli monostorban.

Máté Bence többszörös díjnyertes természetfotós lélegzetelállító szabadtéri kiállítását is megnéztük, majd elcsíptük, hogy a természetvédelem fontosságáról és az általa szervezett Fajbook-versenyről faggassuk.

Végül, de nem utolsó sorban Kepe Róberttel, a Fedél Nélkül utcalap szerkesztőjével is leültünk beszélgetni, így bepillantást nyerhettünk a nem éppen hétköznapi szerkesztőség életébe és munkájába.

Kellemes olvasást kívánunk!

A lapra itt fizethet elő, illetve ezeken a standokon veheti meg.