2011. november 09.

A kutyát sem érdeklik a márkázott domain végződések

Egyelőre nem haraptak rá arra az új lehetőségre a márkatulajdonosok, amelyet 2012 januárjától nyit meg az ICANN.

Egyelőre nem haraptak rá arra az új lehetőségre a márkatulajdonosok, amelyet 2012 januárjától nyit meg az ICANN.

A nagy márkatulajdonosok, így például a Procter & Gamble vagy a HP egyelőre nem pörögtek rá arra a lehetőségre, amit 2012 januárjától nyit meg az ICANN szeptemberi döntése - írja a WARC. Röpke 185 ezer dollárért márkázott domain végződéseket lehet ugyanis használni a jövő évtől.

Ilyen alapon a new yorki cégek például .nyc végződésű, a P&G pedig például .pampers végződésű URL-t használhatna. Már ha akarna, mert ahogy az FMCG óriás egyik szóvivője elmondta: nem kívánnak egyelőre a lehetőséggel foglalkozni, inkább már meglévő online csatornáikra fókuszálnak.

Miközben a márkázott végződések használata kapcsán azt tartják a legnagyobb ígéretnek, hogy az alapvetően megváltoztathatja a márkák online jelenlétét, egyeseket éppen ez zavar. Pontosabban az, hogy kiszámíthatatlan, mit is kell az ígért "alapvető változás" alatt érteni. A Bloombergnek nyilatkozó HP-s marketinges vezető szerint sem a hatások, sem a költségek nem tisztázottak.

Címkék: icann domain p&g hp

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.