2011. november 09.

A kutyát sem érdeklik a márkázott domain végződések

Egyelőre nem haraptak rá arra az új lehetőségre a márkatulajdonosok, amelyet 2012 januárjától nyit meg az ICANN.

Egyelőre nem haraptak rá arra az új lehetőségre a márkatulajdonosok, amelyet 2012 januárjától nyit meg az ICANN.

A nagy márkatulajdonosok, így például a Procter & Gamble vagy a HP egyelőre nem pörögtek rá arra a lehetőségre, amit 2012 januárjától nyit meg az ICANN szeptemberi döntése - írja a WARC. Röpke 185 ezer dollárért márkázott domain végződéseket lehet ugyanis használni a jövő évtől.

Ilyen alapon a new yorki cégek például .nyc végződésű, a P&G pedig például .pampers végződésű URL-t használhatna. Már ha akarna, mert ahogy az FMCG óriás egyik szóvivője elmondta: nem kívánnak egyelőre a lehetőséggel foglalkozni, inkább már meglévő online csatornáikra fókuszálnak.

Miközben a márkázott végződések használata kapcsán azt tartják a legnagyobb ígéretnek, hogy az alapvetően megváltoztathatja a márkák online jelenlétét, egyeseket éppen ez zavar. Pontosabban az, hogy kiszámíthatatlan, mit is kell az ígért "alapvető változás" alatt érteni. A Bloombergnek nyilatkozó HP-s marketinges vezető szerint sem a hatások, sem a költségek nem tisztázottak.

Címkék: icann domain p&g hp

Legendás rockerek A Dal színpadán

14 órája

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

15 órája

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.