2010. augusztus 23.

A lapok harmada éhen gebed

Negyedével csökkent egyetlen esztendő alatt a Romániában megjelenő napilapok száma. Az adat így is impozáns.

Negyedével csökkent egyetlen esztendő alatt a Romániában megjelenő napilapok száma. Az adat így is impozáns.

A bukaresti statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 33 napilap szűnt meg az országban – de így is maradt 130. Az Erdély.ma által idézett Iulian Comănescu médiaelemző szerint a válság a román médiát növekedés, a terjeszkedés idején kapta derékba, hiszen a 2005–2008-as időszakban néhány román és külföldi befektető nagyon sok pénzt nyomott az üzletbe. Így az sem biztos, hogy válság nélkül profitot termelnének ma ezek az orgánumok.

Marius Hagger, a Ringier Románia – nemsokára távozó – első emberét idézi a lap: „ha valaki azt mondja egy kiadónak Romániában 2008 nyarán, hogy 24 hónap múlva a reklámbevételei 80 százalékkal csökkennek, kinevettük volna.” Szerinte a román médiapiac futóhomokra épült, és túlságosan sok termékkel terhelték meg, a gazdasági fejlődés reményében.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

8 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

15 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.