2016. november 22.

A magazinolvasók a printet preferálják

A nyomtatott médiumoknak naponta fel kell venniük a harcot a digitális társaikkal, de a fogyasztók körében továbbra is a print a közkedvelt – hangsúlyozza a Magyar Lapkiadók Egyesülete.

Az MLE az International News Media Association szakmai szervezet 144 lapot, köztük magazinokat és napilapokat is felölelő kanadai kutatási beszámolója alapján állítja, hogy a magazinok igen fontos szerepet töltenek be a kanadaiak életében: a felnőtt lakosságból minden 10-ből 7 olvas magazint.

A kutatás érdekessége, hogy nem csak a printmagazinok, hanem azok digitális felületeinek az olvasottságát is mérték, mind az önálló digitális magazinok, mind a printmagazinok nyomtatott és digitális platformon való fogyasztását illetően. A cross-platform mérésből az is kiderült, hogy továbbra is a print platform dominál a magazinfogyasztásban: a teljes felnőtt lakosság 57%-a csak nyomtatott formában olvas magazinokat, 35% printben és digitálisan is, és csak 8% az, aki digitális magazint fogyaszt.

Minél fiatalabb korcsoportot vizsgálunk, annál nagyobb a „csak digitális” fogyasztás, azonban a 18-24 évesek körében is a magazinolvasás 80%-a printben vagy vegyesen történik, illetve minél idősebb valaki, annál elenyészőbb a digitálismagazin-olvasottság.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

7 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

14 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.