2010. június 05.

A második élete

Mennie kell a TV2 első emberének? A Comment.com kijelent, a TV2 cáfol. Pedig anno a vezér idénre ígérte a piaci elsőség átvételét.

Mennie kell a TV2 első emberének? A Comment.com kijelent, a TV2 cáfol. Pedig anno a vezér idénre ígérte a piaci elsőség átvételét.

„Ugyan amióta a gazdasági válság által kikényszerített leépítések és átszervezések után Kiss Péter vette át a csatorna programtervezését, javultak valamelyest a csatorna pozíciói, mégis, több független forrásból is megerősített információnk szerint a ProSiebenSat1-csoport már nem bízik Várdyban: új vezérigazgató keresnek a Tv2 élére” – írja az Index médiablogja, amely szerint egy nemzetközi tanácsadó cég már neki is látott az új ember keresésének.

„Várhatóan augusztus elején adja át Várdy a vezérigazgatói széket, persze nem azért, mert akkor jár le az önként vállalt három év az RTL Klub legyőzésére, hanem, éppen fordítva: Várdy azért adott magának három évet a győzelemre, mert három évre szól a szerződése” – írják.

Grexa Liliána, a Tv2 vállalati marketing- és kommunikációs csoportvezetője ugyanakkor a Kreatívval azt közölte: nem ez az első menesztős pletyka, de ezek eddig sem bizonyultak igaznak. „Várdy Zoltánt tavaly a ProSiebenSat1 közép-kelet-európai regionális vezetőnek nevezte ki, a szerződése pedig határozatlan időre szól” – tette hozzá, megjegyezve, a tulajdonos nem a piacvezetői pozícióhoz köti a vezérigazgató további szerepét, hanem a bevételi és a nézettségi tervszámokhoz, "melyeket a Tv2 Várdy Zoltán vezetésével teljesíti is”.