2011. május 20.

A médiacégek nyerhetnek a táblagépek terjedésével

A táblagépekkel elsősorban versenyző okostelefonokhoz képest használóik nagyobb arányban töltenek le videókat és könyvek, magazinok alkalmazásait.

A táblagépekkel elsősorban versenyző okostelefonokhoz képest használóik nagyobb arányban töltenek le videókat, illetve könyvek és magazinok alkalmazásait – állapította meg a Nielsen.

A kutatások azt mutatják, hogy a nem médiában utazó üzleti világ egyelőre nem mutat a táblagépek iránt kiemelkedő érdeklődést, ugyanis az új eszközök okostelefonokkal szembeni fő adujának tekinthető jobb olvasási/nézési lehetőség nem annyira releváns számukra.

Talán emiatt lehet, hogy a Nielsen legfrissebb adatait, melyek szerint 5 százalék körül van az amerikai piacon a táblagép penetráció, sokan fanyalogva fogadták a világ elsőszámú médiapiacán.

A Paidcontent.org erről szóló cikke szerint a táblagépek térhódítása egyébként nem csak az Egyesült Államokban lassú, hanem más fejlett piacokon is. Például Nagy-Britanniában a készülékek penetrációja mindössze 1,7 százalék körül állhat jelenleg.

A táblagépek használói ugyanakkor jobban fogadják a reklámüzeneteket, mint az okostelefonosok – von le további következtetést a Nielsen. Ami megint csak az üzleti modelljüket még mindig jelentős mértékben a hirdetési bevételekre alapozó tartalomgyártóknak lehet inkább érdekes.

Közel 3 milliós bírságot kapott a TV2

1 napja

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatár-besorolás miatt 2,8 millió forintos bírságot szabott ki a TV2 Bezár a bazár! című vetélkedőjének egyik adása miatt - írja az MTI.

Új előzetest kapott az HBO sorozata

1 napja

Magyar felirattal is megtekinthető a HBO új sorozatának, a Philip Pullman fantasy trilógiája alapján készült Az Úr Sötét anyagainak 3 perces előzetese.