2017. október 24.

A médiafigyelés jövőjét hozza el a megújult Neticle

A Neticle Media Intelligence egyik különlegessége, hogy mesterséges intelligencia alapú, optimalizált kezelőfelületet kapott, az automatikus véleményelemzés mellett automatikus insight felismeréssel fokozza a felhasználói élményt.

Nagy mennyiségű szöveges adat feldolgozása és értelmezése rendkívül erőforrás- és időigényes lehet, de a beépített újítások segítségével bárki számára könnyen átláthatók és értelmezhetők a publikus webről származó találatok, vonatkozzanak akár márkára, cégre, termékre, szolgáltatásra vagy szakmai témára. A fejlesztők arra fókuszáltak a funkciók kidolgozásánál, hogy kényelmessé és intuitívvá tegyék a médiaelemzést.

A Neticle Media Intelligence egyik különlegessége, hogy képes köznyelven megfogalmazott üzleti kérdéseket (például Mit kerüljek el egy kampány során?) értelmezni, és azokra megfelelően szűrt, vizualizált adatokkal válaszolni. A mesterséges intelligencián alapuló kérdezősávval lerövidülnek az online médiaelemzési munkafolyamatok, tanulás és adatelemzői jártasság nélkül is azonnal kinyerhetők a legfontosabb insightok.

A beépített automatikus monitorozási és riasztásküldési funkció kialakításánál az ügyfelek nyugalmát tartották szem előtt a készítők: a rendszer ugyanis azonnali riasztást küld a fiók kezelőinek minden olyan esetről, amikor egy figyelt kulcsszó (márka, vállalat) véleményárfolyamának görbéjében, azaz a márka megítélésben, reputációjában hirtelen változás következik be. Így azonnal reagálni lehet a váratlan eseményekre vagy szokatlan online viselkedésre, az esetleges krízishelyzetek pedig valós időben kezelhetőek.A csapat a gyakori médiaelemzési feladatok alapján előre elkészített riport sablonokkal is bővítette szolgáltatását, így nem jelenthet gondot az adatok rendszerezése.

„Továbbra sem szükséges adatszakértőnek lenni ahhoz, hogy a felhasználók célzottan, többféle területen alkalmazhassák a médiaelemzés eredményeit, legyen szó termékfejlesztési, tartalomgyártási aspektusról vagy kampánytámogatásról. A riportok elkészítése néhány kattintást vesz csak igénybe, így rendkívül időhatékony a használatuk” – emelte ki Szekeres Péter ügyvezető.

Neticle Feed View funkció célja a találatok közötti könnyű kereshetőség. Horváth Róbert, a Neticle rendszer vezető fejlesztője és megalkotója elmondta, gyakori igény az ügyfelek részéről, hogy megtalálják a termékükkel kapcsolatos legfontosabb fogyasztói visszajelzéseket: „A webes visszajelzések olyan hasznos ötleteket, megfontolandó kritikákat és fejlesztési javaslatokat tartalmaznak, amiket egy termék fejlesztésénél nem lehet figyelmen kívül hagyni, de nem biztos, hogy eljutnak a készítőkhöz. A Neticle-lel ezek keresése és kiszűrése könnyen megoldható. A Neticle Feed View-val további szűrőkkel szegmentálhatók, kisebb csoportra bontva elemezhetők a találatok, a márka szempontjából a legjelentősebbek megjelölhetők és könnyen visszakereshetők, így a legfontosabb és legértékesebb tanulságok gyorsan levonhatóvá válnak.”

Szekeres Péter ügyvezető szerint az egyedülállóan pontos és kényelmes social listening megoldás titka az ügyfelekkel való kooperatív közös munkában, a rendszer folyamatos validálásában, és az ügyféligényekkel minél jobban harmonizáló fejlesztési irányok meghatározásában rejlik. Ez a tanulás nem ér véget, a rendszer finomhangolása továbbra is zajlik a magyar, román és bolgár ügyfelek visszajelzései alapján, így a Neticle kelet-közép-európai piacvezetői szerepe tovább erősödhet. Nem véletlen, hogy a Neticle Media Intelligence-nek az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő is bizalmat szavazott, és befektetésével támogatta a csapatot.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

9 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

16 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.