2012. június 20.

A médiatanács felmondta a NeoFM szerződését

Nem élt a csődvédelmet kérő rádió a hatósági mentőcsomaggal, így felmondták a műsorszolgáltatási szerződését.

Nem élt a csődvédelmet kérő rádió a hatósági mentőcsomaggal, így felmondták a műsorszolgáltatási szerződését. 30 napjuk van fellebbezni.

Felmondta a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. médiaszolgáltatási szerződését az NMHH Médiatanácsa, közölte a testület szóvivője szerdán. Mint Kiricsi Karola elmondta: a rádió vezetése nem élt a 750 millió forintos tartozása miatt felajánlott mentőcsomaggal. "A hatóság ezt nem tudja másként értelmezni, mint hogy a rádió vezetése lemondott a csatornáról és bezárta a rádiót" - idézi a szóvivőt az MTI.

A NeoFM harminc napon belül fellebbezhet a hatósági döntés ellen. A médiatanács eközben tájékoztatja a NeoFM-et, ugyanakkor - teszik hozzá - a rádió jogi, gazdasági és technikai bezárásának felelőssége a NeoFM-et terheli.

Kiricsi Karola azt mondta: "a médiatanács bízik abban, hogy a rádió hallgatói nem veszítik el kedvenc műsoraikat, és a csődeljárás alatt álló cég csődbiztosa kielégíti a rádió munkatársainak és hitelezőinek igényét".

Földes Ádám, a NeoFM vezérigazgatója hétfőn bejelentette, hogy a rádió csődvédelmet kér, és hogy valójában 2011 végéig fizettek a testületnek, igaz, kisebb-nagyobb késésekkel. A tartozást ugyanakkor nem vitatják, az összeg nagyságát viszont igen. A NeoFM szerint 750 millió helyett 587 millióval tartoznak. Felajánlottak egy váltót az NMHH-nak, ám az nem élt a lehetőséggel, mondván, jogszerűen ezzel nem élhet.