A Zenith várakozásai szerint idén az online videók nézettsége 20 százalékkal nő globálisan.

2017-ben az átlagos napi online videózással töltött idő 47,4 perc lesz a Zenith szerint, sokat emelkedve a tavalyi 39,6 percről. Ez a kicsivel több mint háromnegyed óra jóval több mint fele (28,8 perc) okostelefonon és tableten nyújt szórakozást a nézőknek, míg 18,6 perc tartalom PC-n, laptopon és okostévén jut el hozzájuk.

A Zenith számításai szerint az okostelefonok terjedésének és a gyorsuló mobil adatkapcsolatnak köszönhetően a mobiltelefonos (és tabletes) online videós tartalomfogyasztás átlagos ideje 25%-kal nő jövőre és 29%-kal egy évvel később. 2019-ben minden megtekintett 4 percből 3 perc mobiltelefonon jut el a nézőkhöz.

A videófogyasztás gyors növekedésével a kapcsolódó hirdetési bevételek idén 23%-kal nőhetnek (27,2 mrd dollárra). 2019-re az online videók piaci részesedése 31% lesz a digitális reklámokon belül.

(warc)

 

A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte az első válogatót

6 órája

A Leander Kills és Süle Zsolt nyerte holtversenyben A Dal 2018 első válogatóműsorát szombaton. A zsűri döntésével még Király Viktor, Ceasefire X és Knoll Gabi, a tévénézők szavazataival Vastag Tamás jutott tovább az elődöntőbe.