2016. március 21.

A német RTL megveszi a Smartclipet

A médiavállalkozás 46,9 millió eurót fizet a videóreklám-technológiai cégért.

A 2008-ban Németországban alapított Smartclip nemzetközi szinten 700 kiadó online videóhirdetési felületeit gyűjti össze és képviseli. A vállalkozás elsősorban az internetre kötött televíziók piacára épített – és ezzel talán kissé meg is előzte a korát -, amíg a versenytársak elsősorban a videós hirdetések programozott vásárlására koncentráltak.

A mostani megállapodással a Mediengruppe RTL Deutschland a cég 93,75 százalékos tulajdonrészét, valamint a Smartclip német, holland, skandináv és olasz üzletét veszi át, míg a spanyol és latin-amerikai piac nem képezi a megállapodás tárgyát, viszont továbbra is lízingeli a Samrtclip technológiát és márkanevet.

Az RTL-nek nem ez az első hasonló befektetése: korábban megvették már a SpotX eladó-oldali videóplatformot, a Clypd programmatic televíziós platformot és a VideoAmp vevőoldali platformot is. Anke Schäferkordt vezérigazgató szerint a Smartclip jelentősen kibővíti a német videóhirdetési portfóliót (elérés és technológia szempontjából is), európai szinten megerősíti a cég technológiai képességeit, nemzetközi szinten pedig a SpotX-szel együttműködve jelent majd innovációs előnyt az RTL számára.

A Smartclipet továbbra is Jean-Pierre Fumagalli vezérigazgató irányítja majd.