2014. június 25.

A német kiadók is küzdenek a digitális váltással

A Horizont és a The Conference Group csúcstalálkozójának kezdetén az M. DuMont Schauberg vezetője az előttük álló kihívásokról beszélt.

A Horizont és a The Conference Group csúcstalálkozójának kezdetén az M. DuMont Schauberg vezetője az előttük álló kihívásokról beszélt.

A számos – kölni, berlini, hamburgi - német napilapot kiadó M. DuMont Schaubergnél a digitális váltás áll a viták középpontjában. Ezt a célt Christoph Bauer vezérigazgató rövidtávon nem tartja megvalósíthatónak. „Összességében újra fel kell találnunk magunkat, ehhez rengeteg időre van szükség” – nyilatkozta. Szerinte hét-tíz év lenne reális. Lényegi elemnek számít a fizetett tartalom (paid content) stratégia: „Ha nem sikerül úgy kialakítanunk termékeinket, hogy azért hajlandóak legyenek fizetni a felhasználók, fel kell tennünk a kérdést, jól csináljuk-e vállalkozásainkat” – mondta Bauer, aki elégedett a cég különböző paid content modelljeinek eddigi fejlődésével – írja a Horizont.net.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Stop MTVA

6 órája

Eddig 9500-an írták alá a közmédia átalakítását követelő petíciót.

Az RTL nem kap érdemi választ a minisztertől

6 órája

Egészségügy, kultúra, oktatás, szociális ügyek - ezekről az ügyekről szerette volna kérdezni a csatorna a május 18-án kinevezett emberierőforrás-minisztert, Kásler Miklóst, de nem állt szóba a riporterrel.