2014. július 07.

A nemzetközi befektetőket is figyelmezteti az RTL

Az RTL csoport közleményben értékelte a reklámadó hatását a cég profitjára, és újra felszólította a kormányt, hogy vizsgálja felül a szabályozást.

Az RTL csoport közleményben értékelte a reklámadó hatását a cég profitjára, és újra felszólította a kormányt, hogy vizsgálja felül a szabályozást.

Az RTL Group hivatalos közleményt adott ki a magyarországi reklámadó hatásáról a csoport idei nyereségére. Számításaik szerint egész évre vetítve 15 millió eurós fizetési kötelezettséget keletkeztet a reklámadó, melyet a cégcsoport a 2013. évi 100 millió eurós bevétel mellett elért 15 millió eurós EBITA-val vet össze.

Az RTL egyúttal azt is vizsgálja, hogy az új adó hatására az RTL Magyarország goodwilljében milyen értékvesztést kell majd elszámolni. A vizsgálat eredményét augusztus 21-én hozzák majd nyilvánosságra, a csoport első féléves eredményével együtt.

Anke Schäferkordt és Guillaume de Posch, az RTL csoport társ-ügyvezetői közös nyilatkozatot adtak ki, melynek értelmében a csoport üzemi szinten 2014-ben is jól teljesít, de a magyarországi reklámadó a helyi céget veszteséges működésbe kényszeríti és ez a csoport eredményére is hatással lesz. Szavaik szerint elszántak, hogy a1997 óta itt felépített értékes eszközeiket megvédjék az elkobzó jellegű adótól. A közleményt egyúttal figyelmeztetésnek is szánják valamennyi, Magyarországon aktív nemzetközi befektető felé, és újra felszólítják a kormányt, hogy vizsgálja felül a láthatólag az RTL-re szabott, nem hatékony, és a működést ellehetetlenítő adó szabályait.