2010. július 09.

A neten él a Fal

21 évvel a berlini fal leomlása után akad még olyan terület, ahol érezni az egykori Kelet és Nyugat közti különbséget: például a nethasználat.

21 évvel a berlini fal leomlása után akad még olyan terület, ahol érezni az egykori Kelet és Nyugat közti különbséget: például a nethasználat.

A német polgárok 72 százaléka netezik, ami kereken a kétszerese az egy évtizeddel ezelőtti adatnak, egyben azt jelzi: tavaly óta kétmillióan kaptak rá a net áldásaira. Ugyanakkor jelentősek a regionális különbségek – derül ki egy most publikált tanulmányból. Az élen az aprócska, 660 ezer lakosú Bréma tartomány végzett, ahol ötből négyen rendszeresen használják a világhálót.

Pár százalékos eredményjavulásuk azt jelenti, hogy megléptek a főváros elől; a tavaly még holtversenyben első Berlin ma a leggazdagabb tartománnyal, Baden-Württemberggel fut fej fej mellett, 76 százalékos eredménnyel. A sereghajtó az egyik legkeletebbi tartomány, Mecklenburg-Előpomeránia, ahol a 63 százalékot sem éri el a rendszeresen netezők aránya. A kutatók arra emlékeztetnek: soha ilyen szélesre nem nyílt még az olló a legjobb és a legrosszabb eredményt felmutató tartomány között.

Lángosról posztolunk a legtöbbet

5 órája

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál utánajárt, hogy a magyarok mely hungarikumnak számító ételeket szeretik kitenni az Instagramra. Az is kiderült, hogy ez a lista nem egyezik a házhoz szállított kedvenc fogásokkal.