2011. március 18.

A neten is fizetni kell a The New York Timesért

A kanadai tesztüzem után március végén globálisan is jönnek a digitális csomagok. A fogadtatás vegyes.

A kanadai tesztüzem után március végén globálisan is jönnek a digitális csomagok. A fogadtatás vegyes.

Kanadában március 17-ével, globálisan pedig március 28-ával izzítja be digitális előfizetés-rendszerét a The New York Times. Az észak-amerikai piacon azért indul előbb az előfizetéses rendszer, mert annak tapasztalatai alapján kívánja a médiacég finomhangolni.

A print lap előfizetői továbbra is díjmentesen érhetik el az összes digitális platform kínálatát, a többiek pedig bizonyos mennyiségű tartalmat fogyaszthatnak ingyen, ezt a limitet (havi 20 cikk) elérve viszont előfizetést kell venniük.

A legolcsóbb csomag 15 dollárba fog kerülni, ebben a NYTimes.com és az okostelefonos alkalmazás szerepel. Érdekesség, hogy akik a keresőkből vagy a közösségi médiából érkeznek egy adott cikkre, azok akkor is meg tudják azt nézni, ha már túl vannak a havi limiten.

Miközben Arthur Sulzberger, a médiacég elnöke szerint rendkívüli jelentőségű átmenetet él meg az immár 159 éves lap, vannak olyan hangok, amelyek nincsenek elragadtatva az új rendszertől. A Wired kemény kritikája szerint például bonyolult a csomagok rendszere, túl sok az opció, és az árazás alapján a weboldal értéke önmagában nulla. Emellett éppen azoknak az előfizetőknek a pénzéről mondanak le, akik a leglojálisabbak.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

38 perce

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.