2012. szeptember 26.

A neten is hasít az X-Faktor

A 38. héten a vasárnap estét sikerült elcsípnie a TV2-nek, elsősorban a Vasembernek köszönhetően. Eközben az RTL tehetségkutatója magával verseng.

A 38. héten a vasárnap estét sikerült elcsípnie a TV2-nek, elsősorban a Vasembernek köszönhetően. Eközben az RTL tehetségkutatója magával verseng.

Több mint 982 ezres átlagos nézettséget ért el az X-Faktor a 18-49 évesek körében a 38. héten, ami egyfelől újabb rekord a műsor számára, másfelől azt jelenti, hogy a kereskedelmi célcsoport éppen tévéző részének 54,9 százaléka választotta a tehetségkutatót. A dobogóra két Barátok közt epizód fért fel még.

Volt viszont ezúttal TV2-es műsor is a top5-ben: a Vasember az ötödik helyig jutott több mint 591 ezer fős nézettségével (AMR%=13,9%, SHR=29,2%), ami elég volt - a Marie Antoinette-tel együtt - a vasárnap este besöprésére. A 18-49 évesek preferenciáit összesítő toplista első húsz helyezettje között volt még egy TV2-es műsor: a Jóban Rosszban hétfői epizódja. Ezúttal az m1 is képviseltette magát a toplistán: a 31. hely a Forma-1 közvetítésnek köszönhető.

A teljes lakosság körében is az X-Faktor tarolt: a 37. heti 2,22 millióról tovább javított 2,31 millióra, ami 49,5 százalékos közönségaránnyal párosult. A dobogó további helyeit az RTL Klub dokurealityje, A gyanú árnyékában foglalta el. A TV2 ezúttal a 15. helyig jutott a Jóban Rosszban egyik epizódjával. A top20-ban ezen kívül még egy szappanopera rész és két Tények adás szerepelt.

Az X-Faktor most a neten is meglódította az RTL iránti érdeklődést: a csatorna közlése szerint a negyedik adást követő vasárnapon online felületeiket közel negyedmilliónyian, egész pontosan 223 853-an keresték fel.

 

A nézettségi listák, az egyes médiacsoportok közönségarányára vonatkozó információk elérhetőek alább a kapcsolt dokumentumban.