2011. január 27.

A netre gyúr az ITV

A maga versenytársa is lenne a vezető brit kertévé, mivel hirdetési potenciálját a televízió képernyőjéről részben át akarja tolni az internetre.

A maga versenytársa is lenne a vezető brit kereskedelmi tévécsatorna, mivel hirdetési potenciálját a televízió képernyőjéről részben át akarja tolni online felületeire.

A maga versenytársa is lenne az ITV, mivel hirdetési potenciálját a televízió képernyőjéről részben át akarja tolni online felületeire. Egyik vezetője erre célzott egy most megjelent nyilatkozatában, emlékeztetve, hogy a tévétársaságnál közelmúltban végrehajtott személyi változások is már részben ezt a hangsúlyeltolási szándékot tükrözték.

Az illetékes Fru Hazlitt szerint ugyanis fel kell készülni a jövőre, a csak tévére épülő hirdetési piac rettentő ciklikus lehet, így az “Egyesült Királyság hirdetési téren egyik legerősebb médiumát” át kell alakítani a “legerősebb marketing platformmá”, piacvezetővé kell válniuk a hirdetési üzletben.

Az átstruktúrálás rejthet magában némi kockázatot, mert a televíziós hirdetésekre fordított kiadások Nagy-Britanniában tavaly éppen valamivel gyorsabban nőttek, mint az online hirdetésekre költött pénzek, és az ITV-nél a tavalyi első félévben a meghatározó tévés hirdetéseknek köszönhetően a tiszta reklámbevételek 2009 azonos időszakát 18 százalékkal haladták meg.

Hazlitt szerint ugyanakkor az ITV-nél meg kell találni az online platformokkal a hatékony pénzteremtés módját, mert - kis túlzással - annyit tudnak most csupán, hogyan kell egy 30 másodperces reklámszpotot adásba küldeni. A The Drum nevű marketing és média hírportál cikke szerint Hazlitt újfajta partneri és a szponzori kapcsolatokra akar építeni az új online portál kialakításával, és szavai szerint az ITV-nek ugyanolyan “tisztelettel” kell viseltetnie a szélessávú híradás iránt, mint amilyet visel a televíziós sugárzásnál.

Címkék: itv nagy-britannia