2011. február 02.

A nők farmoznak, a férfiak kártyáznak az iWiW-en

Az alkalmazások között elérhető ingyenes játékokkal jelenleg egymillióan játszanak a közösségi oldalon.

Az alkalmazások között elérhető ingyenes játékokkal jelenleg egymillióan játszanak a közösségi oldalon.

A nők inkább a virtuális farmélethez vonzódnak, a férfiak viszont inkább kártyával és harcos stratégiai játékokkal szeretnek játszani az iWiW-en, derül ki a közösségi oldal adataiból. Az Alkalmazások között elérhető ingyenes játékokat használók száma pedig mostanra érte el az egymilliót.

A nőket megszólító farmos játékok között a magyar fejlesztésű Tanyavilág hasít a leginkább, s a legaktívabbak a 30-35 év közötti hölgyek. Ezzel a játékkal egyébként összesen 200 ezren játszanak.

A férfiak körénben a szintén magyar fejlesztésű Machopoker kártyajáték vezet. Ezzel több mint 240 ezren játszottak már. Emellett kedvelt a Városi bandák is, amivel a Webaudit adatai szerint legtöbbet a 36-44 év közöttiek játszanak.

Az iWiW közlése szerint több nemzetközi játékforgalmazó érdeklődik a játékai behozatala iránt. A sort a német Bigpoint és az orosz i-Jet Media kezdte, januártól pedig a Goodgames Studios négy új játékával is lehet játszani.

A Goodgame felhozatalból kettő a hölgyeket célozza meg: a Goodgame Cafe-ban kávézót lehet üzemeltetni, a farmos kínálat pedig a Goodgame Farmer révén bővült. A férfiakat a Goodgame Poker és a Goodgame Mafia kívánja megnyerni.